Cetatea are șapte bastioane mari, fiecare cu propriul său caracter și istorie. Aceste bastioane oferă o vedere panoramică impresionantă asupra orașului și împrejurimilor.
Această catedrală este o capodoperă a arhitecturii baroce românești și este situată în centrul Cetății Alba Carolina. Interiorul său impresionant include fresce și sculpturi minunate. La intrare, vei vedea pictată fresca Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, deoarece catedrala e cunoscută și ca locul unde au fost încoronați pentru prima dată regele și regina României Mari.
Palatul Principilor din Alba Iulia este un exemplu remarcabil al arhitecturii renascentiste din Transilvania. În luna februarie a anului 2024 palatul a fost deschis pentru public, în urma unui amplu proces de restaurare.
Acest muzeu găzduiește exponate legate de istoria orașului și a României. Mai mult, turul său cuprinde și Sala Unirii, locul unde la 1 Decembrie 1918 au fost semnate documentele pentru Unirea României.
Construită în stil baroc, această biserică impresionează cu arhitectura sa grandioasă și cu decorul bogat al interiorului.
Această poartă monumentală este una dintre cele trei intrări principale în Cetatea Alba Carolina și este decorată cu sculpturi și elemente arhitecturale impresionante.
Cetatea Alba Carolina găzduiește numeroase evenimente culturale, festivaluri și spectacole pe tot parcursul anului, inclusiv reconstituiri istorice („reenactment”), concerte și festivaluri gastronomice.
Club Țălnar, Tenis Pro Lincă sau Club Ambasador sunt doar câteva locuri unde poți practica sportul în incinta cetății. Dacă ești pasionat de alergare, află că o tură a șanțurilor cetății are aproape 3 km, iar dacă vrei să le parcurgi cu bicicleta, în oraș sunt multiple opțiuni pentru a le închiria.